Ατομική Ψυχοθεραπεία Παιδιού & Εφήβου

Η ατομική ψυχοθεραπεία παιδιού και εφήβου είναι μια θεραπευτική διαδικασία στη διάρκεια της οποίας κάθε παιδί και κάθε έφηβος έχει τη δυνατότητα σε ένα ασφαλές πλαίσιο, να κατανοήσει και να αποδεχτεί τον εαυτό του, να αναπτύξει τις δυνατότητες και τις ικανότητές του, να εκφράσει τα συναισθήματα του, να ενδυναμώσει την αυτοεκτίμηση του και τις επικοινωνιακές του δεξιότητες, να βελτιώσει τις διαπροσωπικές του σχέσεις, αλλά και να εκφράσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του.

Η ψυχοθεραπεία δίνει την ευκαιρία στο παιδί και στον έφηβο να εκφραστεί μέσα από τρόπους που το ίδιο γνωρίζει και χωρίς να φοβάται. Αυτό επιτυγχάνεται μέσο της χρήσης του λόγου, του παιχνιδιού, της ζωγραφικής, της αφήγησης ιστοριών. Εξίσου σημαντική είναι και  η παράλληλη ψυχοθεραπευτική ή συμβουλευτική υποστήριξη των γονιών.

Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν παιδιά κι έφηβους που εμφανίζουν μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα, προβλήματα συμπεριφοράς  και παραβατικότητας, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές διατροφής/ύπνου, κατάθλιψη, φοβίες, σχολική φοβία, σχολική άρνηση, τραυματικά ή Ψυχοπιεστικά γεγονότα κλπ.

Προτού ξεκινήσει η θεραπεία, προγραμματίζονται συγκεκριμένες συνεδρίες αξιολόγησης των δυσκολιών, οι οποίες περιλαμβάνουν συνέντευξη με τους γονείς για την λήψη του ιστορικού και διαγνωστική συνάντηση με το παιδί/ έφηβο όπου χρησιμοποιούνται έγκυρα ερωτηματολόγια και δοκιμασίες (τεστ). Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι γονείς (και ο έφηβος) ενημερώνονται σχετικά και προτείνεται το θεραπευτικό πρόγραμμα.

Οι Υπηρεσίες μας

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το ραντεβού σας